fbpx

Новини в недвижимите имоти

Всичко за недвижимите имоти на едно място

КАКВО Е „ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ“ в Пловдив? 

Това е  нова услуга за страната ни, която има за цел да отговори на нарасналата нужда от регулация и координация на съседските взаимоотношения. Управлението на сгради в режим на етажна собственост поставя пред собствениците им редица проблеми, с които те не желаят, а понякога и не могат да се справят сами. Ето защо услугите на „професионалeн домоуправител в Пловдив“ придобиват все по-голяма популярност. Вече има кой да поеме „досадните ангажименти“ и да се погрижи за безпроблемното управление и функциониране на общите части в Етажната собственост.

ЗАЩО ДА НАЕМЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ?

Възлагайки  грижата за управлението и поддръжката на Вашата сграда на фирма, специализирана в тази дейност получавате множество предимства, сред които са: – подобряване събираемостта на месечните такси; – по-приветлив и поддържан вид на сграда; – професионално и квалифицирано управление на Етажната собственост; – своевременно и експертно решение на възникнали проблеми; – повече комфорт и уют във Вашия дом или офис.

КАК СЕ ФОРМИРАТ  МЕСЕЧНИТЕ РАЗХОДИ В ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ?

Съгласно ЗУЕС са предвидени 2 вида такси: – текущи разходи – това са ток, вода, поддръжка на асансьор, охрана и други режийни разходи за общите части. Те може да варират според потреблението и всеки месец да са различни. – фонд „Ремонт и обновление“ – това е фонд, предвиден за поддръжка и реновиране на общите части в сградата. В него се включват както дребни ремонти за подмяна на ел. крушки, ключове и пр., така и суми за по-големи реконструкции. Той се определя по решение на Общото събрание с оглед на нуждите на сградата и желанията на нейните обитатели. По правило се събира някаква по-малка сума за текущи ремонти и поправки, която може да бъде фиксирана или в зависимост от конкретно направени разходи и сумата за режийни разходи. За извършване на планови и аварийни ремонти се свиква Общо събрание, на което се обсъжда всеки конкретен случай и предвидения бюджет.

 КАК ДА НАЕМЕТЕ „ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ “?

За да наемете професионален домоуправител  Супер Входе необходимо да поискате индивидуална оферта за управление на Вашата сграда. Може да направите ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА чрез нашия сайт или на посочените  телефони.

Наш консултант ще се свърже с Вас и ще изготвим пакет услуги според Вашите нужди и изисквания. Ако желаете, ние може да Ви съдействаме при организирането и провеждането на Общо събрание за избор на професионален домоуправител. Изборът на професионален домоуправител се прави от Общото събрание на Етажната собственост. След обсъждане и приемане на офертата с мнозинство, се преминава към подписване на договор.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още Новини

Сравни

Enter your keyword